Quick2music voor muziek, games en T-shirts

Springsteen schrijft voor E Street Band

 

Bruce Springsteen schrijft voor E Street Band

Bruce Springsteen heeft bijna een heel album aan nieuw materiaal voor de E Street Band geschreven. De Amerikaanse rockster sluit niet uit dat hij weer samen met de formatie op tournee gaat.

In gesprek met regisseur Martin Scorsese, die de Netflix-documentaire Springsteen on Broadway heeft gemaakt, zegt de zanger dat hij al die tijd last had van een writer’s block en dat hij niet zomaar goede teksten uit zijn hoed kan toveren.

“Ik had al zeven jaar niets meer geschreven voor de band en ik dacht: natuurlijk zal je dat nooit meer kunnen doen. Iedere keer als het wel lukt, voelt het als een trucje. Maar het is een trucje dat je niet kunt dupliceren, het moet gewoon opeens bezit van je nemen.”

Een maand geleden was het opeens wel raak, vertelt de 69-jarige Springsteen: “En het was goed! Ik heb bijna een heel album aan bruikbaar materiaal geschreven. Ik weet wel waar het (de inspiratie, red.) vandaan kwam, maar tegelijkertijd kwam het gewoon uit het niets. Twee weken lang beleefde ik dagelijks zo’n moment. Daar word je zo ontzettend gelukkig van.”

Springsteen zal eerst soloalbum onder de aandacht brengen

Het is niet aannemelijk dat Springsteen en de E Street Band al binnen afzienbare tijd samen de bus in zullen stappen. Op 14 juni verschijnt eerst nog Western Stars, het nieuwe soloalbum van Springsteen, en dat zal hij langdurig onder de aandacht willen brengen.

De E Street Band fungeert sinds 1972 als de vaste begeleidingsband van Springsteen, maar de artiest speelt ook vaak solo. In 2017 gaven Springsteen en de band hun laatste gezamenlijke concert.