April 2016 is het 20 jaar geleden dat Maxwell’s ‘Urban Hang Suite’ verscheen. Een “instant classic” en Maxwell is sindsdien een gevestigde naam. In 2009 kwam ‘BLACKsummers’night’ uit, als begin van een muzikale trilogie. Het geduld van de fans lijkt deze zomer eindelijk beloond te gaan worden met de release van deel 2: ‘blackSUMMERS’night’.

Maxwell quick2music

In een openhartig interview met Essence is Maxwell enthousiaster dan ooit over het nieuwe album. De zanger vertelt met dezelfde mensen aan het nieuwe album te werken waar hij 20 jaar geleden mee aan ‘Urban Hang Suite’ werkte. Maxwell blijft dus trouw aan zijn mensen én aan zijn eigen manier van werken. Toch kondigt hij aan dat het nieuwe album “fresh” en “different” zal zijn. Als verklaring voor de lange tijd na de release van het vorige deel legt de zanger uit dat de onderwerpen uit zijn muziek eerst “geleefd” of “beleefd” moet zijn. De muziek vloeit voort uit grote gebeurtenissen uit zijn leven: “Als mijn hart niet gebroken wordt, of ik in situaties verzeild raak, me gelukkig voel of wat dan ook, en dit dus echt beleef, dan is datgene dat wordt uitgebracht iets leegs. Het kan je dan aanspreken of raken maar zal je niet echt grijpen.”

De eerste single van blackSUMMERS’night wordt ‘Lake By The Ocean’. Ook daarvan is de releasedatum nog onbekend. We wachten af!

maxwell-blacksummersnight quick2music