Jan Rot Hallelujah

Door Devi Smits AD.

Samen met honderd koorleden, sloot Jan Rot zaterdagavond het tweede seizoen van Matthijs gaat door af met een Nederlandse vertaling van songwriter Leonard Cohens bekendste lied Hallelujah. Meer dan 1 miljoen mensen zagen de uitzending en Rot werd snel daarop trending op Twitter. Kijkers laten weten ‘kippenvel’ en ‘tranen in de ogen’ te hebben gekregen van de uitvoering van Rot.

 

De 63-jarige zanger heeft een ongeneeslijke vorm van darmkanker. Eerder liet hij aan deze site weten dat hij verwacht in december in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam zijn laatste verjaardag te vieren. ,,Ik word 64 en niet ouder. Dat is verdrietig, maar ook speciaal”, vertelde de zanger. Rot zegt optreden nog steeds het leukste te vinden wat er is. ,,Natuurlijk denk ik af en toe: waarom ik? Maar je kunt niet de hele dag thuis op de bank gaan zitten huilen. Zolang het gaat, leef ik mijn leven zoals het was en dat betekent dingen doen die ik leuk vind.” 

Vaak gecoverd

Hallelujah van Leonard Cohen kwam in 1984 uit, en groeide uit tot zijn bekendste nummer. Het liedje is vele malen gecoverd. Een van de beroemdste versies is de vertolking door de Amerikaan Jeff Buckley. Volgende maand gaat op het IDFA de documentaire Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song in première. De documentaire vertelt de ontstaansgeschiedenis van Leonard Cohens grootste hit.

Quick2music, muzieknieuws, games, t-shirts en meer