Oprichter ABBA komt met gloednieuw album.

Benny Andersson, de medeoprichter van ABBA, lanceert op 29 september zijn gloednieuwe solo album genaamd Piano. De naam van het album is niet geheel toevallig, alle nummers worden op het instrument gespeeld. Dat meldt Universal Music Group.

 

 

 
© Universal Music Group

Het album bestaat onder meer uit nummers tijdens zijn carrière bij de uiterst populaire band ABBA, zijn musicals en andere solo-werkzaamheden. Over het proces zegt de 70-jarige artiest: ,,Ik ben er vooral achtergekomen dat de stukken die ik heb gekozen een integraal onderdeel van mij zijn. Het was heel anders dan hoe ik in het verleden nummers heb gemaakt. En dat maakte het zo leuk.” Hij voegt trots toe: ,,Zelfs zonder de bas, drums, gitaren, snaren en zang staan deze liedjes nog als een huis.”

ABBA werd in 1972 opgericht door Andersson en Björn Ulvaeus. Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad maakten ook deel uit van de popgoep. Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo. Ze zijn één van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums.

Andersson werkt momenteel aan het eerder aangekondigde vervolg op Mamma Mia en ABBA Digital − een innovatieve digitale live-ervaring.

Bron: AD